Sjaaltje met Merino Soft Brush

Geplaatst in: Blog | 0

dsc_0373-bewerkt-2

Eindelijk is hij af! Het sjaaltje met Merino Soft Brush. Ik heb het sjaaltje met rondbreinaalden van KnitPrto Zing 4,5 mm. gebreid met 2 bollen Merino Soft Brush. Dit was mijn eerste breiproject wat ik continentaal heb gebreid. Deze manier van breien is zeker voor herhaling vatbaar. Je kunt meer over de rondbreinaalden en continentaal breien lezen in deze blog. Dit is zeker een aanrader als je wilt starten met continentaal breien.

 

Patroon:

Voor dit sjaaltje heb ik 25 steken opgezet. Daarna brei je in gerstekorrel verder, dit gaat als volgt; Je breit om en om 1 steek recht en daarna 1 steek averecht. Ga door tot het eind en keer je werk om.
Je breit weer 1 steek recht en 1 steek averecht. Zo ga je door totdat je de gewenste lengte van het sjaaltje hebt bereikt. Het sjaaltje wat ik heb gebreid voor mijn zoontje van 1,5 jaar is ongeveer 1 meter lang.
Als je de gewenste lengte hebt bereikt, kant je af. Als afwerking heb ik strengen van ongeveer 15 cm geknipt. Per 2 heb ik ze aan de uiteinden van de sjaal geknoopt. Laat tussen de strengen telkens 1 steek vrij. Je knoopt de strengen dus om en om. Hierdoor komen de strengen niet te dicht op elkaar te zitten.
Tot slot knip je de franjes op gelijke lengte af. De franjes van mijn sjaal zijn ongeveer 6 cm lang.

dsc_0383

dsc_0379

Laat een Reactie Achter