Proeflapje

Gebruikte steken:
l = losse
hv = halve vaste
st = stokje
GK = goede kant
VK = verkeerde kant

Tips:
• Bekijk en lees het patroon tenminste een keer door voordat je begint.
• Gebruik de kleur die aangegeven staat bij het betreffende patroon.
• Werk meteen de draadjes weg als je klaar bent.
• Als je dit patroon wil printen, print dan alleen de laatste pagina met het patroon. Op deze manier hoef je zo min mogelijk inkt en papier te gebruiken.

Informatie:
In deze CAL gebruiken we de ‘corner to corner’ constructie, met telkens blokjes van 3l en 3st. Elke ‘nieuwe rij’ wordt gevormd door een diagonale rij van blokjes, beginnend met 1 blok linksonder voor rij 1. Rij 2 heeft 2 blokjes, rij 3 bestaat uit 3 blokjes, enzovoort. Om te minderen ga je vanaf nu voor elke nieuwe rij 1 blokje minder haken. Tot je rechts bovenaan nog 1 blok overhebt. Bij het begin van een nieuwe rij keer je EN roteer je.

Haakpatroon c2c proeflapje:
Rij 1 (GK): 6l (tellen als 3l en 1st), 1 st in de 4e l vanaf de haalnaald en in volg 2l, keer [Blokje 1].
Rij 2 (VK): 6l (tellen als 3l en 1st), 1st in 4e l vanaf de haaknaald en in elk van de volg 2l [blokje 2], met de VK van blokje 1 en de GK van blokje 2 naar je toe, breng het beentje van het juist gehaakte st op dezelfde hoogte als het st van blokje 1, zodat de 2 blokjes elkaar raken en haak 1hv in de ruimte gemaakt voor de 3l aan de bovenkant van blokje 1. Haak 3l, 3st in dezelfde 3l-ruimte, keer. [blokjes 2 en 3 zijn compleet].
Rij 3 (GK): 6l (tellen als 3l en 1st), 1st in 4e l vanaf de haaknaald en in elk van de volg 2l [blokje 4], roteer dit blokje zodat je een hv kan haken in de 3l-ruimte van het juist gehaakte blokje, 3l, 3st in dezelfde 3l-ruimte [blokje 5]. 1hv in de 3l-ruimte van het volgende blokje [blokje 2], 3l, 3st in dezelfde 3l-ruimte, keer. [blokjes 4-5 en 6 zijn volledig].
Rij 4: 6l (tellen als 3l en 1st), 1st in 4e l vanaf de haaknaald en in elk van de volg 2l, roteer dit blokje zodat je een hv kan haken in de 3l-ruimte van het juist gehaakte blokje, *3l, 3st in dezelfde 3l-ruimte. 1hv in de top van het volgende blok; herhaal vanaf * tot je een hv in de 3l-ruimte van het laatste blokje van de vorige rij hebt gehaakt, 3l, 3st in dezelfde 3l-ruimte, keer. [meerder elke rij 1 blokje].
Rij 5: Herhaal rij 4. [5 blokjes na rij 5].
Om blokjes te minderen voor de tweede helft van de rechthoek:
Rij 6: 6l (tellen als 3l en 1st), 1st in 4e l vanaf de haaknaald en in elk van de volg 2l, roteer dit blokje zodat je een hv kan haken in de 3l-ruimte van het juist gehaakte blokje, *3l, 3st in dezelfde 3l-ruimte. 1hv in 3l-ruimte van volg blokje; herhaal vanaf * tot je een hv in de 3l-ruimte van het laatste blokje van de vorige rij hebt gehaakt, keer zonder in de top van dit blokje te haken.
Rij 7: Keer na rij 6, haak nu 1hv in elk van de laatste 3st, 1hv in 3l-ruimte van het juist gehaakte blokje. *3l, 3st in dezelfde 3l-ruimte van het juist gehaakte blokje, 1hv in 3l-ruimte van volg blokje; herhaal vanaf * tot je 1hv in de laatste 3l-ruimte van het laatste blokje van de vorige rij gehaakt hebt gehaakt, keer zonder in de top van dit blok te haken.
Rij 8-11: Keer na rij 7, haak nu 1hv in elk van de laatste 3st, 1hv in 3l-ruimte van het juist gehaakte blokje. *3l, 3st in dezelfde 3l-ruimte van het juist gehaakte blokje, 1hv in 3l-ruimte van volg blokje; herhaal vanaf * tot je 1hv in de laatste 3l-ruimte van het laatste blokje van de vorige rij gehaakt hebt, keer zonder in de top van dit blok te haken.

proeflapje-c2c

Download hier het PDF-bestand met de Tips & Tricks van de CAL 2017